RSS

Cine este MS OFFICE?

26 Feb

Introducere

Pachetul de aplicatii Microsoft Office este, conform numelui, un grup de programe destinate lucrului in birouri sau pentru crearea d efisiere de mici dimensiuni.

Pachetul MS Office cuprinde aplicatiile :

 • MS WORD – editor de texte ; desi aplicatia permite inserarea imaginilor, note de subsol, tabele, cuprins automat, stiluri, etc totusi, in cazul fisierelor mari , cu multe tabele si imagini, aplicatia poate da rateuri. De aceea, pentru reviste, carti, brosuri, etc. recomandam folosirea aplcatiilor tip publisher (QuarkXpress, Corel Ventura, Ms Publisher)
 • MS EXCEL – program de calcul tabelar ;
 • MS POWERPOINT – aplicatie destinata realizarii de prezentari multimedia (text, sunet, imagine, film)
 • MS ACCESS – aplicatie destinata lucruli cu baze de date (tabele si relatii intre tabele, rapoarte, interogari,…)

In afara de aceste aplicatii MS Office mai poate avea si aplicatiile :…….

Observatii preliminare

 • Cursul nostru se refera la varianta 2003 desi la acest moment exista varianta 2007. Credem ca Pentru un utilizator avansat, varianta 2007 nu ofera destul suport.
 • MS Office nu este un pachet gratuit. Exista totusi posibilitatea de a folosi aplicatia Open Office (http://www.openoffice.org, http://ro.openoffice.org ). Aceasta este gratuita (se poate downloada), compatibila cu fisierele dim MS OFFICE (doc, ppt, xls), cu interfata similara si in limba romana, daca alegeti aceasta optiune.
 • Daca urati sa instalati aplicatii, puteti folosi varianta online a MS Office oferita de Google. Cu ajutorul contului de la Gmail (www.gmail.com – serviciul de posta electronica al Google) puteti intra in http://docs.google.com . Aici puteti crea si pastra online fisierele dvs. Varianta online ofera principalele optiuni folosite in editarea de texte, calcul tabelar si lucrul cu prezentari.

Lansarea

Pentru a lansa in executie aplicatiile MS OFFICE aveti mai multe metode :

 • Din START-ul Windows-ului, folosind optiunile New Office Documents sau Open Office Documents
 • Pe traseul START – Programs – Ms Office – ….
 • Din folderul implicit unde sunt memorate aplicatiile C:\Program Files\Microsoft Office\Office
 • Ultima varianta, cea pe care v-o recomand, presupune ca aveti in fata, deschis, folderul de lucru; execut click drpNewaleg tipul de fisier al office si completez fisierul cu numele dorit de mine.  Aceasta varianta are avantajul ca fisierul este deja salvat in folderul dorit si astfel putem beneficia de o optiune a Office-ului de a salva automat la un interval de timp fixat; fiecare dintre aplicatii are in meniul Tools – Option – Save o optiune pentru salvare automata la 10 minute. Acest interval de timp poate fi redus.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: