RSS

L1. Setari initiale in MS WORD.

26 Feb

Fisierele WORD

Aplicatia creeaza fisiere text – documente pe care le salveaza cu extensia implicita DOC. Word-ul poate crea, de asemeni, fisiere de tipul RTF, TXT sau chiar HTML (nu este indicat sa folositi Word pentru a crea pagini web). Pentru a putea salva in aceste formate trebuie apelata optiunea Save As din meniul File, unde in zona Save as type puteti face alegerea dorita.

Aspect

Pe langa bara de titlu, unde vedeti numele fisierului dvs (sau Document1, daca fisierul este nesalvat inca), Word-ul ofera un set de bare cu butoane (implicit cele Standard si Formatting).

Prin click drp in spatiul gri ramas liber puteti adauga sau sterge orice bara cu butoane doriti : pentru wordart, tabele, imagini, etc.

De asemeni, puteti folosi optiunea CustomizeCommands, unde gasiti o lista completa a butoanelor disponibile, ordonata pe meniuri. Butoanele se pot trage in bara cu butoane si devin utilizabile. Astfel pot fi introduse butoane corespunzatoare meniurilor:

  • INSERT: equation, symbol, data, ora
  • FORMAT – FONT: alte tipuri de sublinieri, subscript (indice inferior), superscript (indice superior)
  • FORMAT – PARAGRAPH: scriere la un rand sau lal1.5 randuri

Procesul invers, de eliminare a butoanelor se realizeaza prin apasarea tastei ALT si tragerea cu mousul a butonului tinta.

Tot de partea de aspect este responsabil meniul View.

  • Primele optiuni se refera la modul de afisare a paginii. Forma Print Layout va permite afisarea paginii conform modului in care va fi tiparita.
  • Exista si optiunea Ruler care afiseaza o rigla pentru vizializarea marimii marginilor si a indentarilor paragrafelor. Aceste optiuni pot fi modificate cu mouse-ul.
  • Alta optiune des folosita este Zoom care permite micsorarea/marirea afisarii paginii. Optiunea este prezenta si ca buton in bara cu butoane

Setari initiale

Meniul Tools-Options va permite folosirea unor optiuni deosebite:

  • Fisa General: marirea/micsorarea listei cu ultimele fisiere folosite, stabilirea centimetrului ca unitatate de masura
  • Fisa Save: stabilirea numarului de minute la care fisierul in lucru se va autosalva, stabilirea extensiei implicite pentru fisierele Word
  • Fisa File Locations: permite alegerea altui folder in care sa fie salvate documentele (altul decat MyDocuments)
  • Fisa Spelling&Grammar: permite eliminarea atentionarilor privind corectiile in limba engleza. Daca nu folositi texte scrise in limbi straine puteti debifa optiunile de acolo.

Meniul File- Page setup

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: